729x90

Kulinářský experiment Nr. 5 - Zapečený pórek

16. ledna 2013 v 12:02 | Monika Bukáčková
Před několika dny jsem koupila v obchodě za velmi výhodnou cenu tři obrovské kusy pórku. Prostě jsem na něj dostala chuť, jenže, co s ním? Jíst ho jen čerstvý je nuda a tak to chtělo vyzkoušet něco nového, co taky trochu zahřeje žaludek. Ale taky ne moc složitého. Tak do toho!


Jeden celý pórek jsem nakrájela na menší špalíčky a dala asi na dvacet minut uvařit do osolené vody. Ne úplně do měka, ale taky ne úplně do tvrda. Prostě jen tak napůl. Zároveň jsem dala vařit i těstoviny, které jsem si vybrala jako přílohu (s bramborama by to taky nebylo špatný).

Než se mi uvařil pórek, připravila jsem si bešamel, který jsem pak použila jako hmotu při zapíkání celé směsi. Do připravené jíšky jsem vlila celou smetanu ke šlehání a trochu vývaru z pórku. Zuřivě jsem míchala, až jsem si umíchala vcelku ucházející hmotu, do které jsem pak ještě navíc přidala vajíčko, nastrouhaný sýr podle chuti a sůl s pepřem.

Malou částí běšamelu jsem vymazala pekáč, aby tam pórku nebyla zima a zbytek jsem nechala na vrchní vrstvu. Pórek jsem zabalila do kolečka šunky, nebo dvou (podle toho kolik máte na skladě šunky) a pokládala na bešamel. K tomu všemu jsem ještě přidala uvařené těstoviny a zalila zbytkem vajčkovo-sýrovo-bešamelové hmoty.

Všechno jsem to dala zapíct do vyhřáté trouby asi na 20-25 minut a pak si pochutnala na prima zdravé, i když ne dietní, mňamce :) Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama