729x90

Kulinářský experiment Nr.2 - Fazolový nevzhledný, ale výborný, salát

3. listopadu 2012 v 14:32 | Monika Bukáčková
Stále stejná jídla a postupná alergie na těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem mě postupně nutí hledat nové recepty, které neobsahují pouze těstoviny a sýr. Dnes jsem vsadila na studenou kuchyni a vyrobila super salát.


Při svém posledním nákupu jsem přibalila i konzervu fazolí a místo toho udělat je na klasický způsob (osmažené na cibulce s chlebem), jsem se rozhodla zkusit nějaký salát.

Inspirovaná internetem, který je v tomto ohledu zcela všemocný, jsem vykoumala jednoduchý recept, ke které mu jsem měla (skoro) všechny suroviny. Dá se dělat jak na teplý, tak studený způsob a rozhodně jsem si pochutnala.

Na osmaženou cibulku jsem přidala slaninu a zprudka orestovala. Přidala půl konzervy fazolí (bez nálevu) a uvařila je na pánvi do měka. Hotový výtvor jsem osolila, opepřila, přidala hořčici a sojovou omáčku a dala chladnout. Celý výtvor jsem spořádala s dvěma rozpečenými bagetkami. Rychlé, levné a chutné.

Všechny ingredience jsem dávala od oka. Já mám třeba hořčici ráda,tak jsem jí nešetřia. Podle předlohy by se do směsi měl přidat ještě kečup, ale protože se mi z kombinace kečup-hořčice lehce navaluje a navíc se mi nechtěl kupovat, úplně jsem ho vypustila.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama