729x90

Kulinářský experiment - Špecle na styl improvizace

30. října 2012 v 16:39 | Monika Bukáčková
Vaření na koleji je úspornější, zdravěnjší a rozhodně zábavnější než stravování v menze. Na menzu rozhodně nedám dopustit, ale tíživá finanční situace a chuť trochu si zaexperimentovat, mě donutila k přechodu na domácí kuchyni. Někdy se zadaří méně a někdy se nemůžu vynachválit. Pokud nevíte, co honem honem uklohnit, zde tip dnešního dne:


Během svého krátkého pobytu v Německu jsem si zamilovala spätzle. Něco na způsob těstovin. V obchodě se dají koupit různé druhy a já napoprvé sáhla po vaječných (vhodné i na pánvičku). Velkou výhodou je jednoduchá, rychlá příprava a také fakt, že jedno balení vystačí minimálně na celý týden.

Pro dnešní den jsem se rozhodla napodobit výtvor, který jsem viděla v restauraci s menší úpravou surovin.

Na oleji jsem do zlatova usmažila cibulku, přidala nakrájenou šunku, neboli speck, jak to nazývají Němci a přihodila spätzle. Dokážu si to představit i s anglickou slaninou nebo jakoukoliv jinou, trochu tučnější, uzeninou. Když spätzle hrály lehce do zlatova, přidala jsem dvě tři velké lžíce žampionů (tentokrát jsem si vystačila s těmi z konzervy). Nakonec jsem přidala i trochu žampionového nálevu a lehce povařila. Aby se neřeklo, trochu jsem celý výtvor opepřila.

Výsledkem mi byla mňamka, jejíž připrava mi netrvala déle než deset minut. Ryhlé, teplé, chutné a levné = ideální jídlo na kolej.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Říjnová Říjnová | Web | 30. října 2012 v 16:47 | Reagovat

Já spätzle moc nemusím, ale dělala jsem si je doma ještě před odjezdem a to podobným způsobem. Nakrájela jsem Vysočinu na kostičky (tu zatavenou krájenou), osmažila, přidala spätzle a nakonec ještě jedno dvě vajíčka. To samý se dá dělat i se špagetama, když už ti kečup a sýr leze krkem :D
Jinak taky je fajn lečo, osmažit cibulku, přidat papriky, rajčata, dusit ve vlastní štávě, případně dolít trochu vody, osolit, přidat salám (používám točený, tady asi těžko...) a vajíčko.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama